Sayfalar

23 Ekim, 2011

Sistem Toplama Robotu

Bu robot bilgisayar ve OEM parça satan müşteriler için geliştirilmiştir, kullanıcı kendine bir bilgisayar toplar ve sepetine atıp ödeme yapabilir. Bu işlem için geliştirilen robotu kullanmak için ilk önce Ayarlar >> Ek Ayarlar kısmından sistem toplama robotununun kullanımını açmanız gerekiyor daha sonra aşağıdaki resimdeki gibi kategoriyi düzenle ekranına gelince sistem toplamada kullanı

Ürün Gruplarını Sıralamak

Ürünler >> Kategoriler kısmına girdiğinizde kategori sıraları istediğiniz gibi olmayabilir bunu ayarlayabilmek için kategoriyi düzenle butonuna basmanız gerekiyor, karşınıza şöyle bir ekran çıkacak;

Buradaki Sıra no kısmını yani 999 yazan kısmı 1 yazarsanız bu kategori ilk sırada gösterilir. Bir başka kategoride sıra no olarak 2 yazarsanız bu sefer bu kategori 2. sırada gösterilir. Bu alanı kullanarak istediğiniz sıralamayı yapabilirsiniz.

Kategorilere Fiyat Oranı Vermek

Eğer entegrasyondan çektiğiniz kategorileriniz var ise ve bu kategorilere ayrı ayrı fiyat oranı vermek istiyorsanız gerekli ayarlamaları şöyle yapabilirsiniz.

İlk önce Ürünler >> Kategoriler ekranından oran vermek istediğiniz kategorinin sağ tarafındaki düzenle butonuna basınız. Şöyle bir ekran gelecektir.

Bu ekranda Fiyat oranı kısmında 0 yazar. Eğer bu kategorideki ürünlere %10 kar koymak isterseniz bu alana 0.10 yazmanız gerekmektedir. Eğer %10 zararına satacaksanız

Standart Katalog Çıktısı Oluşturmak

Eğer ideasoft paketlerinden entegre veya daha üst bir paket kullanıyor iseniz sitenizin admin panelinden Entegrasyonlar menüsü altında ideaoutput çıktı sistemine ulaşabilirsiniz. Bu alandan ise standart olarak sitenizin xml çıktısını alma imkanınız bulunmaktadır.



Resimdeki gibi katalog çıktısı ekranına basarak yeni bir çıktı oluşturabilirsiniz. Bu çıktı içerisinde ne olması gerektiğini kendi tercihinize göre işaretledikten sonra bu çıktıya bir isim verin ve kaydedin.

Kaydettikten sonra ise sağ tarafındaki mor butonun işaretli olduğundan emin olun. Bu buton, hazırlamış olduğunuz çıktı sistemini aktif hale getirir. Daha sonra izin tanımlayıp bu çıktıyı kullanabilirsiniz.






10 Ekim, 2011

ideasoft orta flash banner yönetimi

ideasoft şirketinden sitenizi daha hoş bir hale getirmek için aldığınız banner sistemini kurmak için şuradaki dökümandan faydalanabilirsiniz. Bu konumuzda ise bu flash sistemini nasıl yöneteceğimizi öğrenelim.

Ayarlar >> Dosya yönetimi kısmında flash diye bir klasör açıp içine dosyaları yüklediğinizde şöyle bir ekran ile

ideasoft flash banner ekleme

 Elinizdeki flash banner sistemini ilk önce dosya yönetimine flash adında bir klasör açarak içine yükleyin.



Daha sonra Ayarlar >> Genel Ayarlar kısmında Anasayfa üst içerik kısmında aşağıdaki resimdeki butona basarak kod ekleme ekranını açın.


Bu ekrana aşağıdaki kodu ekleyin.

<p align="center">
<iframe scrolling="no" height="280" frameborder="no" width="580" align="center" src="/dosya/flash/index.html" framespacing="0"></iframe></p>

Bu kod anasayfa vitrinin üzerine ortalamak şartıyla dosya yönetiminde flash adındaki klasöre yüklediğiniz banner sistemini çalıştıracaktır.

09 Ekim, 2011

ideasoft Facebook Beğen Kutusu

ideasoft yazılımı için bloklarda Facebook Beğen Kutusu yerleştirmek için şöyle bir yöntem izlemelisiniz.,

1- http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like-box/ adresine giriyoruz.
2- Facebook sayfamızın url adresini giriyoruz. 292 yazan yer genişliktir, onu sayfamızın blok genişliğine göre ayarlıyoruz. Show Faces seçeneği de beğenenlerin profil resimlerini gösterme seçeneğidir. İsterseniz seçebilirsiniz.
3- Get Code butonuna basıyoruz ve html5 yazan yeri iframe olarak işaretliyoruz.

facebook beğen kutusu


Artık kodlarınız blok yönetiminden gerekli yerlere eklemeniz için hazır. ideasoft yazılımında kullanılan yazı editöründe kod ekle düzenle butonuna basarak kodumuzu yapıştırıyoruz ve kaydediyoruz. Alttaki resimdeki butona basın, gelecek ekrana kodları yapıştırın ve kaydedin.

ideasoft kod ekle düzenle butonu

07 Ekim, 2011

ideasoft Trafik Bant Kotası Nedir?

Web site trafiği o anda web sitenizde kullanılmakta olan veri transferleridir. Bir başka deyişle bant genişliği (Bandwidth) olarak adlandırılır.

Örnek verecek olursak;  sitenizden herhangi bir download işleminin yapılması, bir resmin, görselin, flash banner yada yazının gösterilmesi veya ziyaretçilerin sayfalarınızı ziyaret etmesi gibi işlemler aylık bant genişliğinizden harcamanız anlamına gelmektedir.

Web site trafiğinin oluşturulma sebebi web sitelerinin sunucuları zorlamaması veya sunucular için yorucu işlemler oluşturmaması için düşünülmüş veri transfer sınırlamamasıdır.

Aylık veya günlük belirli oranlarda ziyaretçi sağlamanız web sitenize sabit trafik yaratmanız anlamına gelir.

Bir web sitesi aylık trafiğini aştığı anda, sınırı aşılan trafik limiti nedeni ile web sitesi ulaşılamaz hale gelir.

05 Ekim, 2011

ideasoft Popup Sayfa Açtırmak

ideasoft yazılımını kullanan müşteriler blok sayfalarında popup kodu ile canlı destek sayfalarını veya benzer içerikleri açtırmak istiyorlar konuyla ilgili örnek bir kod paylaşıyorum.

İçerik girilen editör sayfasında kod ekle düzenle butonunun solundaki butona basarak kod ekleme sayfasını açıyorum ve şöyle bir kod ekliyorum.

<script language="javascript" type="text/javascript">
<!--
function popitup(url) {
    newwindow=window.open(url,'name','height=200,width=150');
    if (window.focus) {newwindow.focus()}
    return false;
}

// -->
</script>


<a href="dosya/acilacaksayfa.html" onclick="return popitup('dosya/acilacaksayfa.html')">Buraya Tıklayın</a>



Bu kodları kaydedince ekranda Text yazıyor ve 150px genişliğinde ve 200px büyüklüğünde bir ekran açıyor bu karşıma. Ekranın içinde de dosya yönetimine yüklediğim acilacaksayfa.html gözüküyor.

ideasoft iframe kodu ekleme

ideasoft yazılımında anasayfa üst içerik kısmına veya blok sayfalarına video yada flash bir görsel eklemek istediğinizde bunu iframe kodu ile yapabilmektesiniz, örnek bir iframe kodu üzerinden gidelim;

<iframe src="dosya/flash.html" frameborder="0" height="115" marginheight="0" marginwidth="0" scrolling="no" width="600"></iframe>

bu kod dosya yönetiminize flash.html diye yüklediğiniz içeriği 600px genişliğinde ve 115px büyüklüğünde bir çerçeve içinde göstermektedir. Scrool çıkarmaz ve kenarlarında çerçeve içine alındığına dair bir border göstermez.